Friday, November 22, 2013

پیراشکی به شکل قو

سلام سلام سلام و باز هم سلام خدمتت تک تک شما دوستان عزیزی که در این چند ماه غیبت من, با پیامهای سرشار از لطفتون من رو شرمنده کردید و کاری کردید که از فضای وبلاگ و دوستانی که بواقع به بودنشون عادت کرده ام دور نشم, البته این قدردانی من شامل دوستان من در فیس بوک هم می شه. باید با خوشحالی تمام عرض کنم بیشترین سوالی که چه در وبلاگ چه در فیس بوک در این مدت چند ماه از من پرسیده شد که تا همین امروز هم ادامه داشته ... همین سوالهای محبت آمیز شما بوده که باز هم از اینکه این مدت به یادم بودید از همه تون تشکر می کنم.
خوب اگه بخوام بیش از این احساس خوشحالی خودم رو از بازگشت دوباره ام براتون وصف کنم! متوجه می شید دچار خود تحویل گیری مفرط شده ام :)) پس برای اینکه این اتفاق نیافته, حوصله تون رو سر نمی برم و ترجیحاً می رم سراغ دستور این پیراشکی های خوشگل و خوشمزه که در کنار قورباغه های سبزی که قبلا آموزش داده بودم گزینه بسیار خوبی برای تولد بچه هاست. پس در صورتیکه مایلید طرز تهیه این قوهای عروسکی رو بدونید با من همراه باشید :*
مواد لازم برای تهیه خمیر:
آرد  ٢ پیمانه
شیر ولرم ٣/٤ پیمانه
روغن ٣ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ١ عدد
مایه خمیر ١ قاشق مرباخوری
نمک ١ قاشق چای خوری
شکر ١ قاشق چای خوری

مواد لازم برای داخل پیراشکی ها:
سوسیس یا کالباس رنده شده  ١٥٠ گرم
فلفل دلمه ای رنده شده کوچک  ١ عدد
پنیر چدار  ٤ قاشق غذاخوری
کچاپ (سس گوجه فرنگی)  مقداری

مواد لازم برای رومال:
زرده تخم مرغ  ١ عدد
شیر  ١ قاشق مرباخوری

(اندازه ها بر اساس قاشق ها و پیمانه های اندازه گیری است)
طرز تهیه:
ابتدا مایه خمیر رو با شکر و مقداری از شیر در جای نسبتا گرمی قرار می دیم تا به اصطلاح عمل بیاد.
بعد مایه خمیر آماده شده رو همراه شیر, روغن و تخم مرغ و البته نمک به آرد الک کرده مون اضافه کرده و خوب ورز می دیم.
 اگه احساس کردین خمیر حالت چسبناک داره به اندازه یکی دو قاشق دیگه آرد به مواد اضافه کنین تا خمیر لطیفی بدست بیارین.
 وقتی خمیر آماده شد ته ظرف رو چرب می کنیم و روی خمیر رو با یه حوله یا دستمال آشپزخونه ی مرطوب می پوشونیم و به مدت حدوداً یکساعت بهش استراحت می دیم.
 بامداد که بی صبرانه منتظر بود قوها یا به اصطلاح سورپرایز من آماده بشه 
خمیر قبل و بعد از استراحت
در این بین که خمیر استراحت می بینه, مواد میانی رو رنده و با هم مخلوط می کنیم.
وقتی خمیر آماده شد, روی میز رو آرد پاشیده و بصورت یه لایه نازک از اون پهن کرده و با کاتر گرد قالب می زنیم.
 به اندازه یه قاشق چای خوری از سس رو روی نیمه پایینی خمیر می مالیم.
دو طرف خمیر رو روی هم آورده و سمت چپ رو با انگشتمون به قسمت زیرین فشار می دیم تا پرس بشه. نهایتاً مطابق تصویر تقریبا ٣/٤ از قسمت بالایی خمیر رو می بریم.
حالا قسمت بریده شده رو با دست به شکل سر و گردن قو فرم می دیم. برشهایی به جای بال و پر قو ایجاد کرده و نهایتا با کارد سر اونها رو به بالا فرم می دیم که اگه احیانا موقع برش خوردن به هم چسبیده از هم جدا بشن و موقع پخت شکل طبیعی تری بخودش بگیره. ادامه تنه قو رو اگه از هم باز شده دوباره با دست به هم پرس می کنیم.
در آخر زرده تخم مرغ رو با شیر مخلوط کرده روی قوها می مالیم تا بعد از پخت کاملا طلایی و خوش رنگ باشن.
بعد به مدت ١٥ - ١٠ دقیقه در فر از پیش گرم شده روی حرارت ٣٧٥ درجه فارنهایت قرار می دیم تا پخته و طلایی بشه.
نکته:
* این مقدار مواد برای حدوداً دوازده عدد پیراشکی کافیست.
* مقدار مایه خمیر در این پیراشکی نباید از مقدار گفته شده بیشتر بشه چون در اون صورت خمیر پف کرده و قوها فرم جالبی نخواهند داشت.
* به جای سوسیس و کالباس می تونین می تونین از مایه گوشتی هم استفاده کنین اما باید مراقب باشین کاملا خشک باشه تا آب و روغن از خودش پس نده و زیبایی کار رو تحت تاثیر قرار نده.
* وقتی فلفل دلمه ای رو رنده کردین حتما آبش رو بگیرین تا مواد میانی آب نندازه.
*
*
*
* ایده این پیراشکی ها از سایتهای خارجی به ذهنم رسید که داخل خمیر رو به همین شیوه با شکلات صبحانه پر کرده و فرم داده بودند. بنابراین در صورتی که مایل باشید می تونین با استفاده از خمیر هزارلا البته ... بعنوان شیرینی هم از این قوهای خوشگل استفاده کنین.
نوش جان ***

24 comments:

  1. :******دستت درد نکنه عزیزم خیلی خوشگل شده ....خوشحالم دوباره برگشتی و فعال شدی

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) ممنونم پگاه جان البته من فک نمی کنم هیچ وقت به شدت شماها فعال بشم

      Delete
  2. هوراااااااااااااا هورااااااااااااا
    لاله جون دوباره برگشت ت ت ت
    لاله گلی ، خیلی خوشحالم که دوباره جودت رو حس میکنم ، و همینجور کارهای زیبات رو دوباره میبینم
    خیلی خیلی مشتاق این روز بودم ، امیدوارم که دیگه تکرار نشه :)))))))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :* عزیزم گیلدا جون

      با این تشویقی که تو کردی گمون نکنم دیگه
      :)))))))

      Delete
  3. من تقریبا هر روز اینجا را چک میکردم
    امروز میخواستم بیخیال بشم دیگه اما بازم اومدم وووووو خیلی جالب بود
    پیراشکی هم عالی ممنون

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی فرزانه جووون
      همونطور که بالا هم گفتم حضور و محبت دوستانی مثه شما من رو شرمنده کرده
      :* ممنونم ازتون

      Delete
  4. سلام بر بهترین آشپز دنیا... عزیزم یه سوال دارم . ایا میشه گزینه ایی که باعث می شه بتونیم با فایل pdfدستورهای فوق العادتون رو سیو کنیم رو اضافه کنید اخه همه جا به اینترنت تو ایران نمی شه دسترسی داشت .. ممنونتون می شم اگر این لطف رو کنید ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)))))))
      سلام الهام جان
      ممنونم از محبتتون
      راستش قراره یکسری تغییرات در روند کارم بدم که قرار دادن فایل پی دی اف رو هم شامل می شه فقط برای اجراش به کمی زمان نیاز دارم و امیدوارم تا ماه دیگه به انجام برسه

      Delete
  5. به به ، ببین کی اومده ؟ لاله جونی اومده ، با دست پر هم اومده ، مثل همیشه عالی و کامل و زیبا ، خیلی خیلی دلم برای کارهای پرفکتت تنگ شده بود عزیز دلم :****

    ReplyDelete
    Replies
    1. فدای محبتت رزی جان
      منم همینطور عزیزم
      *** واقعا می گم

      Delete
  6. لاله جانم خيلى خيلى خوشحالم كه دوباره فعاليتت رو از سر گرفتى! از حضورت خيلى انرژى ميگيرم!عزيزم چقدر قو هات خوشگل و ناز شدن! مثل هميشه كارت بيستِ بيسته

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم شبو جان منم از اینکه اینجا می بینمت خیلی خوشحالم
      *** لطف داری عزیزم

      Delete
  7. السلام علیک یا وبلاگ الخضراء وصور .
    رسیدن به خیر.بعد از نه ماه چشم انتظاری چه قوی های زیبایی. جمیعا امیدواریم خوردن این قوهای زیبا تا قبل از نه ماه دیگر به حقیقت بپیوندد. جمعی از متوسلین

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)))))))
      درود بر شما آقاي دكتر و فرزانه جان، اولا نه ماه نه و هفت ماه بعدم بايد عرض كنم از اونجا كه نو رسيده گلتون در راه است و من از حالا كمتر از محمد جان دوستش ندارم صبر مي كنيم اين نه ماه هم بگذره و يه نه ماه ديگه و دوباره يه نه ماه ديگه هم بگذره تا دندوناي خوشگلش در بياد و اونم بتونه از اين پيراشكي ها بخوره، نمي دونم والا اگه شما دلتون مياد بدون اون بخورين من كه نمي تونم
      :))))))

      Delete
  8. به به چقدر خوشحالم که می بینم اینجا دوباره راه افتاد....دلتنگ خودت و پستای رنگ و ورانگت شده بودم خانوم..... پیراشکی ها عالی یه. هم خوشگلف هم خوش رنگ، هم خوشمزه....خوش به حال پسر و همسرت که این کدبانو رو تو خونه دارند . بوسسسسسسسسس

    ReplyDelete
    Replies
    1. خيلي لطف داري شادي جان
      شما كه خودت ماشالله تو كدبانوگري حرف اول و مي زني
      :* بهرحال مرسي

      Delete
  9. لاله جون نمیدونم چه جوری خوشحالیم رواز اومدنت بیان کنم هوراااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

    ReplyDelete
    Replies
    1. شما من و شرمنده مي كنين مونيكا جان
      *** خيلي ممنونم

      Delete
  10. به به رسیدن به خیر لاله جون.خیلی خوشحالم که دوباره اینجا میبینمت.دلم برات تنگ شده بود خانمی.دستت درد نکنه با این دستور پیراشکی خوبت.

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام نيلوفر جان ممنونم عزيزم
      :* منم از ايكه باز اينجام خيلي خوشحالم

      Delete
  11. لاله جون یه چی بگم؟!! کلا من عاشق دستورها و همینطور عکسهایی که اینجا میزاری هستم.اما تو این مدت هر وقت اینجا سر میزدم عکسای قیمه ریزه نخودچی رو میدیدم.....بهشون آلژی پیدا کرده بودم :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))))))))))
      :)))) خوب حقم داشتي عزيز من، فك مي كنم همه كسايي كه مرتب وارد وبلاگ مي شدن همين حس و داشتن

      Delete
  12. لاله جان بینهایت خوشمزه بود
    دیشب من و همسر جان درست کردیم و از بس خوشمزه بود داغ و داغ میخوردیم و کلی سوختیم :دی
    البته مال ما قو نشد :دی ولی ایشالا با تمرین قو هم درست می کنیم
    ازت بینهایت ممنونم
    من همیشه دستورای خوبت رو دنبال می کنم
    شاد باشی

    ReplyDelete
    Replies
    1. چقدر خوب عطيه جان، خيلي خوشحالم از اين بابت
      مطمئنم اينبار كه درست مي كنين از قوهاي منم خوشگل تر و خوش فرم تر ميشه
      ممنونم از محبتتون و نووووش جان
      ***

      Delete